Til startsiden

Oppdatert: 20.03.2010
Til delområdet: Brannen.
BRANNEN OG 

Kaotisk innsjekking den 6. april 1990

Kaotisk innsjekking og manglende organisering
Både passasjerer og mannskap som reiste med Scandinavian Star den 6. april har i ettertid fortalt om et utrolig kaos på havna i Oslo under innsjekkingen.

Fergen forlot havna i Oslo med ca. tre timers forsinkelse, bemannet med sjøfolk fra flere nasjonaliteter som ikke kunne forstå hverandres språk.


Mai 1990: Et utbrent skip til kai i København. Foto: Kurt Evert Stenbakk og Eli K. Nielsen


Om bord på skipet møtte mange passasjerer et kaos med uferdige kahytter, deler av skipet var fullstendig uinnredet, men mange gikk feil og havnet i denne delen av skipet da de gikk ombord.

Løse ledninger hang og slang, lysarmatur fungerte ikke som det skulle på (dekk 6) i spiserestauranten og i danserestauranten var det et utrolig kaos med serveringen.

På vei til livbåten ulykkesnatta.

Fellesområder så uferdige ut og flere toaletter fungerte ikke, sikringsskap var ikke låst etc, etc.

Brannøvelser var ikke avholdt blant det nye mannskapet, som arbeidet natt og dag med å gjøre skipet klart. Mange passasjerer opplevde også at det var et utrolig rot med romfordeling ombord på båten og at flere kahytter var overbooket.

Skipet manglet en nødvendig organisering både på land og til vanns og ble altså satt for tidlig i drift - noe som rederi og kaptein også er dømt for i ettertid.


Til delområdet: Brannen.
TIDEN ETTER
Nyhetsarkiv.
Nyhetsarkiv
Alfabetisk oversikt.
Styre og stell:

Utskriftsvennlig versjon.
UTSKRIFT

Startsiden
Startsiden