Til startsiden

Oppdatert: 20.03.2010
Til delområdet: Brannen.
BRANNEN OG

 

Lysekil inviterte Støttegruppen

(Hentet fra Støttebulletinen nr 8, sommeren 1994)
Foto: Eric Andersson, Bohusläningen

6. mai 1994 ble det igjen flagget
med svenske og norske flagg i Lysekil.


På besøk i Lysekil: Jan Harsem,
Steen Petterson, Sonja Grøn Jensen og
ordfører Stig Nilson
Denne gang ikke på halv stang. Støttegruppen var invitert til Lysekil. Ordfører Stig Nilson tok imot Jan Harsem, Steen Petterson og Sonja Grøn Jensen. Med stor venn- lighet var vi invitert til lunsj, og deretter omvisning i den svært vakre kystbyen, bl.a. på Havets Hus, et akvarium kommunen bygget i 1993, og allerede stor suksess.

DISKUTERTE MINNESMERKE I LYSEKIL
Bakgrunnen for besøket var at et minnesmerke i Lysekil er aktuelt. Redaktøren av lokalavisen i Lysekil tok dette opp med norske og danske myndigheter allerede høsten 1990. Kommunen har vært tilbakeholden i forhold til de etterlatte, men i november 1993 ble vi satt i kontakt med hverandre gjennom en lokal journalist.

Støttegruppen signaliserte at vi var rørt over en tanke om et minne i Lysekil. Fredag 6. mai kom endelig anledningen til å besøke Lysekil.

Støttegruppen er positiv til at det reises et minnesmerke i Lysekil. l utgangspunktet en lokal markering av byens tilknytning til skipskatastrofen. Hvis Støttegruppen blir stående fast i byråkrati og krav om langvarig lobbyvirksomhet i Oslo, vil vi imidlertid vurdere å konsentrere arbeidet med å reise et minnesmerke om samarbeidet med myndighetene i Lysekil, hvor vi har møtt den åpne holdningen som gjør arbeidet lettere.Til delområdet: Brannen.
TIDEN ETTER
Nyhetsarkiv.
Nyhetsarkiv
Alfabetisk oversikt.
Styre og stell:

Utskriftsvennlig versjon.
UTSKRIFT

Startsiden
Startsiden