Til startsiden

Oppdatert: 20.03.2010
Delområdet: Erfaringer vi har høstet.
ERFARINGER

 

PRESS MOT MANNSKAPET FØR SJØFORKLARINGEN

Mange så frem til sjøforklaringen etter brannhavariet med Scandinavian Star. Besetningen ønsket å forklare seg. Men så kom presset fra rederiet og forsikrings- selskapet. Muligheten av å ikke få hyre, ble ikke underslått i overtalelsene for å få besetningen til å reise hjem raskest mulig.

Portugiserne oppfattet det som rene trusler, og mange satte seg kraftig i mot. - Vi blir i Oslo, sannheten skal frem. Politiet oppfordret portugiserne til å bli inntil sjø- forklaring var avholdt.

DET PORTUGISISKE MANNSKAPET FORLOT NORGE I FRYKT
Dagen etter kjørte imidlertid en buss opp foran hotellet i Oslo sentrum. Bussen var leid inn av Skuld. Med motstridende oppfordringer fra forskjellige polititjenestemenn, og frykt for svartelisting, forlot de fleste portugiserne Hotel Royal Christiania.

MANNSKAPET TRUKKET FOR UTSTYR TIL LIVSOPPHOLD
Fornebu sto fly klart, og noen timer senere var de i Portugal. Senere ble de trukket økonomisk for nødvendig utstyr til livsopphold i Oslo. Portugisernes betydning som kilder for etterforskning og ved selve sjøforklaringen var glemt. Slikt kan bare skje ved alvorlige hendelser til sjøs!?

Lagt ut på nett i aug. 02

 

 

Delområdet: Erfaringer vi har høstet.
ERFARINGER
Nyhetsarkiv.
Nyhetsarkiv
Alfabetisk oversikt.
Styre og stell:

Utskriftsvennlig versjon.
UTSKRIFT

Startsiden
Startsiden