Til startsiden

Oppdatert: 20.03.2010
Nyhetsarkiv
NYHETER
Rapporter og politisk behandling:
SE OGSÅ:
Nyhetsarkiv.
Nyhetsarkiv
Lagt ut på nett:
31.12.04STØTTEGRUPPEN TAKKER ALBERT NORDENGEN

Oslos tidligere ordfører Albert Nordengen døde lørdag morgen den 18. desember på Diakonhjemmet sykehus, 81 år gammel. Albert Nordengen var ordfører i Oslo fra 1976 til 1990.

Da Scandinavian Starulykken inntraff natt til 7. april 1990, var Albert Nordengen Oslos ordfører. Tirsdag 10. april 1990 var det minnegudstjeneste i Oslo Domkirke. Etter gudstjenesten åpnet Albert Nordengen og Oslo kommune rådhuset til lunsj for flere hundre berørte. Albert Nordengen møtte overlevende og pårørende med vennlighet og forståelse. En liten på halvannet år vandret rundt i hallen, og ble hentet av sin far.

- Hvem er du, spurte Albert Nordengen. Han fikk vite at guttens mor var savnet. Far og sønn ble invitert inn på ordførerkontoret. Etter en hyggelig prat med ordføreren fikk gutten med en liten gave og gikk tilbake til minnesamværet. En gest som viste Albert Nordengens menneskelighet.

Flere år senere har Albert Nordengen vært en viktig hjelper for Støttegruppen i møtet med offentlig forvaltning, da det skulle finnes lokalisering for et minnesmerke etter Scandinavian Star. Nå er lokaliseringen avklart, og arbeidet med minnesmerket i full gang. Dessverre får ikke Albert Nordengen oppleve fullføringen av minnesmerket, som han i stor grad har hjulpet til med å få realisert.

Støttegruppen er takknemlig for den hjelp og støtte som Albert Nordengen har bidratt med. I forbindelse med bisettelsen i Frogner kirke onsdag 29. desember, sendte Støttegruppen en dekorasjon med bånd. På båndet sto følgende tekst:

- En siste hilsen. Takk for all hjelp.

Støttegruppen etter Scandinavian Starulykken


Nyhetsarkiv
NYHETER
Nyhetsarkiv.
Nyhetsarkiv
Alfabetisk oversikt.
Styre og stell:

Utskriftsvennlig versjon.
UTSKRIFT

 

Startsiden
Startsiden