Til startsiden

Oppdatert: 20.03.2010
Nyhetsarkiv
NYHETER

 

Emil Jansen er død

Av minneord i Aftenposten mandag 16. februar, fremgår det at Emil Jansen er død. Jansen var assisterende sjøfartsdirektør fra 1972 til 1993, og hadde dermed sentral posisjon i Sjøfartsdirektøratet da Scandinavian Star forulykket i april 1990.

Emil Jansen var sterkt engasjert i FNs sjøfartsorganisasjon, IMO, hvor han i lengre perioder ledet sjøsikkerhetskomiteen. I 1988 fikk han IMOs pris International Maritime Prize. Etter Scandinavian Star-ulykken ledet Emil Jansen utvalget som vurderte sikkerheten på passasjerskip. Dette utvalget ble opprettet i tillegg til det Skandinaviske granskningsutvalget, som ble ledet av Tore Schei.

Ved møtet i sjøsikkerhetskomiteen i IMO i april 1992, ledet Emil Jansen den norske delegasjonen, hvor leder av Støttegruppen, Jan Harsem, fikk delta som medlem for å kunne gi en uttalelse til FN-organisasjonen. Dette var første gang i IMOs historie at skadelidte etter en skipskatastrofe deltok i og fikk komme til orde i et møte. Det var velvillighet fra delegasjonsleder Emil Jansen som gjorde dette mulig.

Se minneord om Emil Jansen på Sjøfartidirektoratets hjemmeside

 

 

 

 

Nyhetsarkiv
NYHETER
Nyhetsarkiv.
Nyhetsarkiv
Alfabetisk oversikt.
Styre og stell:

Utskriftsvennlig versjon.
UTSKRIFT

Startsiden
Startsiden