Til startsiden

Oppdatert: 20.03.2010
Nyhetsarkiv
NYHETER
Rapporter og politisk behandling:
SE OGSÅ:
Nyhetsarkiv.
Nyhetsarkiv
Lagt ut på nett:
16.12.02Ny granskning av saken? - DANSK POLITI GJENÅPNER SAKEN?

Nå 12 år etter at 159 mennesker mistet livet i brannen på Scandinavian Star, overveier det danske politiet å gjenåpne saken. En av de døde, en 37-årig dansk passasjer, ble utpekt som brannstifter. Skipsreder Henrik Johansen, rederidirektør Ole B. Hansen og kaptein Hugo Larsen ble dømt for å ha overtrådt den danske loven om sikkerhed på skibe.


Kilde
: Danmark Radio, 16.12.02

Støttegruppen har gravd videre i saken og bl.a. funnet et vitne som sier brannen i virkeligheten ble påsatt av skipets egne besetningsmedlemmer. De skulle ha handlet på vegne av skipets reelle eier, det amerikanske rederi Sea Escape Cruises. Formålet er etter Støttegruppens kjenskap å skulle være å utløse en forsikringssum på mer enn 100 millioner kroner.

FIKK TIL OPPGAVE Å HAVARERE SKIP?
Vitnet har som besetningsmedlem på et annet av rederiets skip, fått i oppgave å få Scandinavian Star til å havarere, og dermed utløse en forsikringssum.

Etter det Dansk Radio (DR) skriver, ble Mike Axdal fra Danmark, overlevende fra Scandinavian Star, kontaktet av vitnet for to år siden. I følge DR påstår Axdal at vitnet sier at de har fått et beløp utbetalt etter brannen, og at det skjedde en pengeoverføring i København. Alt tyder på at selve motivet til brannpåsettelsen er spekulasjoner i skipets forsikringspoliser.

POLITIET HAR FÅTT STØTTEGRUPPENS MATERIALE
Politiet på Frederiksberg, som sin tid hadde oppgaven med å avklare eierskapet til Scandinavian Star har fått denne dokumentasjonen. I følge Ekstra Bladet regner den danske statsadvokat Karsten Hjort med at det i løpet av få uker vil komme en inn- stilling om en eventuell gjenåpning av saken.

 

 

Nyhetsarkiv
NYHETER
Nyhetsarkiv.
Nyhetsarkiv
Alfabetisk oversikt.
Styre og stell:

Utskriftsvennlig versjon.
UTSKRIFT

Startsiden
Startsiden