Til startsiden

Oppdatert: 30.04.2016
Nyhetsarkiv
NYHETER
Rapporter og politisk behandling:
..
Nyhetsarkiv.
Nyhetsarkiv
Lagt ut på nett:
14.01.13Harry Leif Jensen

Søndag morgen den 2. desember 2012 døde Harry Leif Jensen på Hospice Lovisen- berg i Oslo, 66 år gammel.

Han ble født 19. november 1946 i Sunds ved Herning, som eneste barn av strikk- erske Anna Jensen og bilmekaniker Holger Jensen. Som ungdom var Harry Leif en aktiv roer i Herning Roklub, og vant flere mesterskap. Han tok utdanning i maskin- lære, og seilte som maskinist i 12 år. Han var blant annet på MS Jutlantia, og ble anerkjent som en dyktig fagperson. Harry Leif tilhørte et spesialteam som ble tilkalt til skip som lå utenfor dokk og måtte repareres i sjøen.

I 1972 traff han Kjersti, da de begge arbeidet på passasjerfergen «Terje Vigen». Samme ble de to foreldre til Heidi og Kai Vidar. Familien gikk etter hvert i land, og bodde periodevis i Norge og Danmark. Harry Leif arbeidet som vaktmester ved Riksarkivet, og senere i mange år som maskinsjef på Diakonhjemmet sykehus og driftsleder på Diakonhjemmets høyskole. De senere årene var Harry Leif vaktmester ved Rykkinn kjøpesenter, ansatt i ISS, frem til han sluttet på grunn av sykdom.

I 1990 gikk bildene av Harry Leif og familien verden rundt på alle nyhetsbyråer, da familien gikk i land etter å ha blitt reddet fra Scandinavian Star-katastrofen. Vi som ble kjent med Harry Leif gjennom engasjementet i Støttegruppen vil alltid være takknemlige for innsatsen som Harry Leif og familien har bidratt med. De første årene var Diakonhjemmet fast lokale for samlinger og informasjonsmøter. Alltid godt tilrettelagt. Etter hvert ble det mindre aktivitet i Støttegruppen, men Harry Leif var viktig som kasserer, og alltid klar for å bistå praktisk ved minnemarkeringer og monumentavduking.

Styret i Støttegruppen er et nettverk som fortsatt aktiviseres ved behov. Vi savner Harry Leif som en viktig støttespiller. Våre tanker går til Kjersti, Heidi og Kai Vidar, som har mistet sin ektemann og far.

For Støttegruppen etter Scandinavian Star
Hasse Magnusson
Vidar Skillingsås
Grete Forslund
Jan Harsem
Kurt Evert Stenbakk
Torbjørn Kalberg

Nyhetsarkiv
NYHETER
Nyhetsarkiv.
Nyhetsarkiv
Alfabetisk oversikt.
Styre og stell: 

-


Startsiden
Startsiden