Til startsiden

Oppdatert: 20.03.2010
Nyhetsarkiv
NYHETER
Rapporter og politisk behandling:
SE OGSÅ:
Nyhetsarkiv.
Nyhetsarkiv
Lagt ut på nett:
26.12.02Dansk politi innkaller Niels-Erik Lund til avhør

Niels-Erik Lund blir avhørt av Dansk politi. Mannen bak SeaEscape sier til EkstraBladet i Danmark at han er klar for å avhøres om de økonomiske overveielser som lå bak, før skipet ble satt i drift under nytt rederi.

Les mer om Lund her.


Presisering av 28.12.02:
Slik Støttegruppen leser det, har ikke dansk politi innkalt Lund til avhør. Det er Lund som sier til Ekstra Bladet at han ønsker å forklare seg. Etter Støttegruppens erfaring med Lund, er dette altså ikke noe særlig nytt. Også til en journalist i en norsk dagsavis sa Lund i 1996 at han syntes det var underlig at han ikke var innkalt til avhør.

Støttegruppen avventer fortsatt reaksjon fra dansk påtalemyndighet. Selv om Lund er i Danmark på juleferie og sier han nå vil snakke med politiet, etterlyser Støttegruppen fortsatt tilbakemelding på det materialet vi oversendte statsadvokaten i København i september 2002. Avhør av Niels-Erik Lund bør med andre ord skje på initiativ fra dansk politi og påtalemyndighet, og ikke som en gest fra Niels-Erik Lund selv!

Se vårt brev av 05.09.02 til Statsadvokaten i København, Fredriksberg og Tårnby

Vi i Støttegruppen har i årevis hevdet at Lund var den egentlige rederen bak skipet. Her kan du lese noe av det Støttegruppen før har skrevet om eierforholdene:

 

 

Nyhetsarkiv
NYHETER
Nyhetsarkiv.
Nyhetsarkiv
Alfabetisk oversikt.
Styre og stell:

Utskriftsvennlig versjon.
UTSKRIFT

Startsiden
Startsiden