Til startsiden

Oppdatert: 20.03.2010
Nyhetsarkiv
NYHETER

NY UNDERSØKELSE OM SCANDINAVIAN STAR

Dansk folketing vil ha ny undersøkelseskommisjon
I følge Danmarks radio er det nå flertall i det danske Folketinget for å nedsette en ny undersøkelseskommisjon om Scandinavian Star.


Peter Skaarup

I følge TV2 Øst i Danmark er det nå, over 16 år etter at passagerfergen Scandinavian Star brente, et politisk flertall for å nedsette en undersøkelseskommisjon som skal undersøke katastrofen som kostet 159 mennesker livet.

En glad Mike Axdal fra Korsør kunne i går etter et møte i Folketingets Retsudvalg konstatere at det nå er flertall for en slik kommisjon.

- Så kan jeg komme videre i mit liv. I et retssamfund har vi alle ret til at vide, hvad sandheden er, sagde en tilfreds Mike Axdal. Han overlevede branden på færgen, men mistede en far og en bror, sier Axdal til www.dr.dk.

Det er SF som står bak forslaget om en ny undersøkelse - noe som Sosialdemokratene og de radikale også støtter. Også Dansk Folkeparti sa i går ja til kommisjonen. Dermed er det et flertall for en kommisjon uten om regjeringen.

Etter møtet med Mike Axdal i går fastslo formannen for Folketingets retsudvalg, Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti, at «Det er på tide, at vi får undersøgt sagen til bunds.»

Mer informasjon følger senere.

Se: http://www.dr.dk/Regioner/Regionalen/Nyheder/Andet/2006/05/19/063618.htm

 

 

 

Nyhetsarkiv
NYHETER
Nyhetsarkiv.
Nyhetsarkiv
Alfabetisk oversikt.
Styre og stell:

Utskriftsvennlig versjon.
UTSKRIFT

Startsiden
Startsiden