Til startsiden

Oppdatert: 20.03.2010
Nyhetsarkiv
NYHETER
Rapporter og politisk behandling:
SE OGSÅ:
Nyhetsarkiv.
Nyhetsarkiv
Lagt ut på nett:
02.11.02



Støttegruppen ønsker ny etterforskning

FORSIKRINGSSVINDEL?
En uke før Scandinavian Star brant, ble skipet kjøpt for 10,3 millioner dollar og forsikret for 24 millioner dollar. Oslo-politiet fikk aldri vite dette.
Nå mener daværende etterforskningssjef at saken bør gjenopptas.


Foto: Finn E. Strømberg, Aftenposten
Øyvind Thorkildsen som ledet etterforskningen mener det kan være grunnlag for å gjenoppta etterforskningen av tragedien som krevde 159 menneskeliv.

I en uttalelse som den nå pensjonerte politimannen har laget til vår advokat Harald Stabell,, skriver Thorkildsen følgende (Sitat fra Aftenposten, 02.11.02):

«Det er (...) fremkommet nye opplysninger som kan gi grunnlag for etterforskning av eierforhold og forsikringsforholdene av båten. Dersom informasjonen (...) er dokumenterbar og kan verifiseres har Støttegruppen etter min mening gode argu- menter for at disse momentene må legges til grunn ved en ny utvidet etter- forskning, som muligens også kan gi svar på et mulig motiv for brannstiftelsen. Thorkildsens notat ble i forrige uke sendt norsk og dansk riksadvokat.

LES HELE SAKEN I AFTENPOSTEN

SE OGSÅ BREV FRA ETTERFORSKNINGSLEDEREN TIL ADV. HARALD STABELL

GJENGIVELSE AV INTERVJU MED WILLY HAUGLI I AFTENPOSTEN 2.11.2002:

- Willy Haugli for rask

«Etterforskningsledelsen mente det ikke var dekning for tidligere politimester Willy Hauglis skråsikre utpeking av en 37 år gammel danske som brannstifteren.
- Alle andre muligheter enn dansken er utelukket, sa Haugli, følge flere avisers referat, på politiets pressekonferanse i mars 1991 da saken ble henlagt.
Thorkildsen og andre i etterforskningsledelsen følte seg ikke Komfortabel.
- Det var skjellig grunn til mistanke mot dansken, og vi hadde åpenbart hatt nok til å ha fått ham fengslet. Men bevisene hadde ikke holdt i en rettssak, sier Thorkildsen i dag.
Politiførstebetjent Jo Wanderås, som også var med i etterforskningsgruppen, er enig Med Thorkildsen.
- Det var en klar mistanke mot dansken, men det ville neppe holdt til en fellende dom. Men vi kom ikke lenger. Mannen omkom jo selv i brannen, sier Wanderås.
Haugli selv er oppbragt over kritikken mot ham.
- Det er direkte uansvarlig for politifolk, i hvert fall så lang tid etterpå, å gå ut med synspunkter på at overordnet påtalemyndighet ikke har opptrådt korrekt. Jeg satt med totalbildet, det gjorde ikke de.
- Men Thorkildsen og andre etterforskere satt vel inne med mest informasjon om selve brannstiftelsen?
- Jo, men de manglet totaloversikten som ledelsen satt med.»

Av Robert Gjerde, Aftenposten

 

Nyhetsarkiv
NYHETER
Nyhetsarkiv.
Nyhetsarkiv
Alfabetisk oversikt.
Styre og stell:

Utskriftsvennlig versjon.
UTSKRIFT

Startsiden
Startsiden