Til startsiden

Oppdatert: 20.03.2010
Delområdet: Schei-rapporten.
SCHEI - RAPPORTEN

 

Kommentar til behandlingen av anbefalingen til
Schei-rapporten

URIMELIG LANGE FRISTER FOR REDERIENE
En rekke av anbefalingene for bedre sikkerhet er ikke gjennomført, og vil heller ikke bli det. Noen er på gang, men på et annet nivå enn foreslått. Andre forslag kommer, men fristene er svært lange. Vi synes det er urimelig at fergerederiene skal få tre ganger så lang tid på å installere sprinkleranlegg ombord, som Lillehammer behøvde på å prosjektere og avvikle et stort Vinter-OL.

Sprinklerfristen er år 2005, 15 år etter tragedien i Skagerrak. Den lange tiden fra ulykken til stortingsbehandlingen var antakelig nødvendig for å få ulykken på avstand, slik at presset for bedre sikkerhet ikke skulle føre til vedtak i strid med tradisjonell politikk på dette området.

SKANDINAVIAS FLYTENDE HOTELLER VILLE BLITT STENGT PÅ LAND
I 1990 ville ingen akseptert at skip kan seile uten sprinkleranlegg frem til år 2005. Vi snakker om Skandinavias største hoteller, flytende på havet, langt fra brannkorps, med opp til 2000 personer ombord.

Her er det flere funksjoner som hver for seg ville blitt definert som særskilte brann- objekter etter vår landbaserte brannvernlov. Det er hevdet at en bygning på land med samme kombinasjon av funksjoner, ville blitt stengt på dagen med sjøens sikkerhetstiltak. At rederinæringen har sterk innflytelse i maktens korridorer er det hermed ingen tvil om!

 

Lagt ut på nett: 20.08.02

 

Delområdet: Schei-rapporten.
SCHEI - RAPPORTEN
Nyhetsarkiv.
Nyhetsarkiv
Alfabetisk oversikt.
Styre og stell:

Utskriftsvennlig versjon.
UTSKRIFT

Startsiden
Startsiden